VC Herentals heeft tegen een stug St.-Job de 3 punten thuisgehouden. De vreugde kon niet op na affluiten. VC verdiende zelfs nog meer doelpunten met zo'n 4 kansen.

Het  was een zeer aantrekkelijke wedstrijd tussen twee ploegen die voluit voor de overwinning gingen. De thuisploeg slaagde er in de eerste helft wel in om de bal goed te laten circuleren waardoor de nochtans aanvallend ingestelde bezoekers veel brandstof verbruikten.

Het was uiteindelijk Kevin Dufraing die voor het eerste doelpunt van het seizoen tekende. In de 2e helft ontsnapte VC dankzij Steven Olieslagers aan de gelijkmaker,  maar nadien hadden de Henco-boys de best uitgespeelde kansen.

In de slotfase kon Steffe Baeten alle twijfels wegnemen. De eerste doelpunten leveren VC meteen de eerste punten in deze competitie.
21’  1-0 Dufraing
86’ 2-0  Baeten.

VC-trainer Luc Beyens : 'We zijn verdiend gewonnen tegen een sterk St.-Job. Zo'n 4 kansen konden de uitslag nog aandikken maar ik ben heel tevreden over de inzet en de motivatie van het team. Iedere speler verdient een medaille.'

Verslag Jos Flamand / Nnieuws

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws  :

VC Herentals begon zonder enige druk aan het nieuwe seizoen maar na de 0 op 6 werd er toch gehoopt op puntengewin tegen St Job, een andere promovendus in eerste provinciale.  Trainer Beyens kon niet rekenen op Backx en Van Grieken die beiden nog enkele weken onbeschikbaar zullen zijn.  Van Der Schraelen behoorde opnieuw tot de selectie en begon op de bank.

Het was menens bij de thuisploeg die zich al vrij snel meester maakte over de bal.  Dat leidde na een kwartier tot een eerste kans via een scherpe voorzet van Van Bouwel maar zowel Bruynseels als Baert scheerden rakelings naast de bal.  Even later was het Baert die op de rechterkant een mooie actie opzette maar de aansluiting liet te lang op zich wachten waardoor de kans in rook opging.

De thuisploeg bleef proberen en kreeg loon naar werken wanneer Dufraing op hoekschop van Baert de eerste treffer van Herentals kon scoren.  St Job had het erg moeilijk om vooraan gevaarlijk te zijn maar dreigde toch via Spiessens die ongehinderd kon koppen, maar gelukkig ging de bal over doel.

St Job voerde tijdens de rust een dubbele wissel door en kreeg de opdracht mee om vroeger druk te zetten maar toch was de eerste kans opnieuw voor de thuisploeg.  Een voorzet van De Swert werd in twee tijden door de bezoekende goalie geneutraliseerd.

Even later algemene opluchting bij de VC aanhang wanneer de ingevallen Fransen alleen op Olieslagers kon afgaan maar Steven hield zijn netten op schitterende wijze schoon.  Herentals kon de wedstrijd in een definitieve plooi leggen wanneer na een vlotte balcirculatie Van Bouwel aan het kanon stond maar doelman Van de Vijver voorkwam een dubbele achterstand voor zijn ploeg.

Op de scherpe counter die hierop volgde kreeg opnieuw Fransen de mogelijkheid om aan te leggen maar Van Peer ontfutselde in extremis nog de bal van de bezoekende aanvaller.  Herentals kreeg vooraan iets meer ruimte maar Bruynseels kon oog in oog met de bezoekende goalie niet afwerken.  Een minuutje later probeerde Baeten het vanop afstand maar ook nu had de St Job doelman het laatste woord.

Vier minuten voor affluiten bezorgde Baeten gans Herentals een zucht van opluchting door de 2-0 op het bord te zetten.  De eerste zege van VCH kwam niet meer in gevaar waardoor die belangrijke 0 van de tabellen is geveegd.

Een welgemeende proficiat aan de ganse spelersgroep die is blijven geloven in eigen kansen en daar ook voor beloond werd.  Volgende week wacht alweer een moeilijke opdracht met een verplaatsing naar Gooreind op zaterdagavond.  Hopelijk vallen de opgelopen blessures van Van Bouwel en Van Peer enigszins mee zodat trainer Beyens niet opnieuw aan het elftal moet puzzelen.  Supporters op post !

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Wouters Thomas;  Baeten Steffe;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Bruynseels Miguel;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin

Bank:  Dams Pieter;  Van Der Schraelen Thomas;  Heylen Gerd;  Van Genechten Steven
Vervangingen:  55e  Van Genechten Steven voor Van Bouwel Ken;  62e  Van Der Schraelen Thomas voor De Swert Birger;  65e  Heylen Gerd voor Van Peer Nick
Gele kaarten:  Baeten Steffe
Doelpunten:  21e  Dufraing Kevin  1 – 0 ;  86e  Baeten Steffe  2 - 0.